Cloud computing


HumaTech_Cloudcomputing

Wat is Cloud Computing?

Cloud computing is werken via een internet verbinding op een computer die niet op het eigen kantoor staat, maar ergens anders: in the cloud.
Een goed voorbeeld is het gebruik van een zoekmachine. U staat er misschien niet bij stil, maar als u een zoekopdracht geeft aan Google, dan maakt u via het internet gebruik van de zoeksoftware van Google. In ruil daarvoor laat Google u reclame zien. Ook veel online spelletjes en social media als Twitter, Facebook en chats zijn een soort Cloud Computing.

U gebruikt dus via het internet de software die de fabrikant ergens op een server heeft geparkeerd. Hoe beter die server en de verbindingen ernaartoe, des te sneller de applicatie zal draaien. HUMATech ondersteunt softwareleveranciers en hun gebruikers met zo goed mogelijke servers en optimale verbindingen, voor ongestoord gebruik van de software. Hybrid Clouds (On & Off-site Computing) Voor sommige organisaties lijkt cloud computing geen passende oplossing. Bijvoorbeeld in de financiële adviesmarkt waar wet- en regelgeving bepaalt dat bepaalde informatie het bedrijf niet mag verlaten. Toch is ook in deze organisaties cloud computing mogelijk, bijvoorbeeld door heel selectief om te gaan met de gegevens die wél en niet in de cloud ‘geparkeerd’ mogen worden. In dit geval spreken we van ‘hybrid clouds’ – dus een mengeling van cloud-technologie en eigen servers.

HUMATech helpt u uw gebruikers op hun wenken te bedienen met een complete virtuele desktop oplossing. Inclusief snelle internetverbindingen, betrouwbare hosting, beveiliging en back-up, hoge kwaliteit IP-telefonie en diverse vrij samen te stellen SaaS-pakketten, waaronder de gangbare office-applicaties. Plus natuurlijk de mogelijkheid om eigen software te installeren.

Precies zoals u het wil.